САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 05.02.2021

Продължителност: 10 дни / 7 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-971
Дати на отпътуване: 05.02.2021

Цена от: 5466.54 лв.Дата Цена Резервирай
05.02.2021 от 5466.54 лв. резервация
Програма
ЕКЗОТИЧНО САФАРИ В ТАНЗАНИЯ
И
НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР
Дати: 05.02.2021 – 14.02.2021
10 дни/ 7 нощувки

ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ САФАРИ ПАРКОВЕ В ТАНЗАНИЯ –

НГОРОНГОРО И ТАРАНГИРЕ
ВКЛЮЧЕНИ 2 САФАРИТА В ДВАТА ПАРКА

ВКЛЮЧЕНА ОБИКОЛКА НА СТОУН ТАУН С РОДНАТА КЪЩА НА ФРЕДИ МЕРКЮРИ ХОТЕЛИ С ТОП ЛОКАЦИЯ В СТОУН ТАУН И ПЛАЖНАТА ЧАСТ НА ОСТРОВА

БОГАТ НАБОР ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

ОПИТЕН ВОДАЧ ОТ ТУРОПЕРАТОРА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО

 
 
 

Ден 1 – 05.02.2021 (петък) СОФИЯ - ДУБАЙ

Отпътуване от София за Танзания с редовен полет FZ 1758 на авиокомпания Flydubai по маршрута София – Дубай – Занзибар в 14:10 ч. Кацане в Дубай в 21:05 ч. 
 

Ден 2 – 06.02.2021 (събота) ДУБАЙ – ЗАНЗИБАР                                                                                                                                                    вечеря  

Полет FZ 1687 до Занзибар в 02:30 ч.
Кацане в Танзания в 07:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до Стоун Таун. 
Следва кратка обиколка на Стоун Таун (включена в цената). Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. 
*Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.
След обиколката настаняване в хотел Tembo House Hotel & Apartments 4*, Стоун Таун.
Следва посещение на Затворническия остров (включена в цената). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 минути път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г., но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 в. Връщане в хотела.  
*Препоръчително е да бъдете с джапанки и подходящо облекло, понеже при качване и слизане от лодките сте във водата до коленете. Моля не пипайте и не хранете костенурките. 
Вечеря и нощувка в хотел Tembo House Hotel & Apartments 4*, Стоун Таун. 
 
Ден 3 – 07.02.2021 (неделя) ЗАНЗИБАР – АРУША – ТАРАНГИРЕ закуска, пикник обяд, вечеря
Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до плажния хотел на острова, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела преди отпътуване за летището. Моля да подготвите багаж до максимум 15 кг за сафари за следващите 2 нощувки
Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до Аруша. 
Посрещане от представител на местния партньор на летището и отпътуване с пикник обяд към парка Тарангире за сафари (включено в цената). Паркът Тарангире (Tarangire, френско произношение Таранжир) се намира на около 120 км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Паркът е вторият по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Тарангире минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици.
Късният следобед настаняване в Balloon Safari Camp. Вечеря и нощувка в лоджата.
 
Ден 4 – 08.02.2021 (понеделник) ТАРАНГИРЕ – НГОРОНГОРО  закуска, пикник обяд, вечеря
Закуска. 
Отпътуване с пикник обяд за кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за сафари (включено в цената). 
Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. 
Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка. 
Късният следобед настаняване в Ngorongoro Serena Lodge 4*. Вечеря и нощувка в лоджата. 
 
Ден 5 – 09.02.2021 (вторник) НГОРОНГОРО – АРУША – ЗАНЗИБАР           закуска, пикник обяд, вечеря
Закуска. Отпътуване за Аруша с включен обяд в пакет. 
Полет до Занзибар около обяд. Посрещане на летището в Стоун Таун. 
Трансфер до плажния хотел Ocean Paradise Beach 4+* или VOI Kiwenga Resort 4*, разположен в източната част на острова. Свободно време. Нощувка.
 

Ден 6 – 10.02.2021 (сряда) ЗАНЗИБАР                                                                                All inclusive

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия - полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) (около 3 ч., ориентировъчно от 09:00 до 13:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 50 евро). 
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. 
*Моля не пипайте и не хранете животните. 
Връщане в хотела. Нощувка. 
 

Ден 7 – 11.02.2021 (четвъртък) ЗАНЗИБАР                                                                        All inclusive

All inclusive.
Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка. 
 

Ден 8 – 12.02.2021 (петък) ЗАНЗИБАР                                                                                                                                                               Аll inclusive

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия - целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч., ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 90 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. 
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. 
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч. Нощувка. 
 

Ден 9 – 13.02.2021 (събота) ЗАНЗИБАР - ДУБАЙ                                                                                                                             All inclusive

Закуска. Свободно време и освобождаване на стаите до обяд. 
Отпътуване следобеда за летището за полет FZ 1688 до Дубай в 23:20 ч.  Кацане в Дубай в 05:55 ч. на 14.02.2021
 

Ден 10 – 14.02.2021 (неделя) ДУБАЙ - СОФИЯ

Полет FZ 1757 до София в 09:40 ч. Кацане в София в 13:25 ч. 
 
Край на програмата!
 
Хотели

Пакетни цени: 

Хотели на Занзибар Човек в двойна стая Единична стая
VOI Kiwenga Resort 4* 2795 € / 5467 лв. 3160 € / 6181 лв.
Ocean Paradise Beach Resort 4+* 2995 € / 5858 лв. 3250 € / 6357 лв.
 
Настаняване по програмата
Място Хотел База на настаняване Вид стая
Стоун Таун Tembo House Hotel & Apartments 4* 1 закуска и вечеря Prime Room
Тарангире Balloon Safari Camp 4* 1 закуска, обяд и вечеря Standard Room
Нгоронгоро Ngorongoro Serena Lodge 4* 1 закуска, обяд и вечеря Standard Room
О-в Занзибар Ocean Paradise Beach Resort 4+* или VOI Kiwenga Resort 4* 4 All inclusive Standard Garden Room
Допълнителни екскурзии
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА О-В ЗАНЗИБАР

 • заявяват се и се заплащат в България, най-късно с доплащането на пакета;
 • посочените цени важат при минимум 10 човека; 
 • водачът придружава групата по време на екскурзиите и помага с превода;
 •  
   

  Полудневна екскурзия до гората Jozani (около 3 часа)

  Паркът Jozani се намира на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ. Това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди можеха да се видят леопарди и антилопи. В момента на територията на парка се намира една от найзастрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, така че ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук, е мангровата гора. 
  Моля не пипайте и не хранете животните. 
  Цена: при минимум 10 туриста – 50 евро на човек.
   

  Синьо сафари (около 6 часа)

  Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. 
  В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. 
  Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.
  Цена: при минимум 10 туриста – 90 евро на човек.
   
   
  Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1957013150000841600 на ЗАД „Армеец”.
   
 • самолетни билети на авиокомпания Flydubai с включени летищни такси по маршрута София – Дубай – Занзибар – Дубай – София с включен регистриран багаж до 30 кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
 • билети за вътрешни полети о-в Занзибар  - Аруша – о-в Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15 кг на човек с АК Zan Air, Tropical Air, Coastal Aviation или Auric Air;
 • всички трансфери летище-хотел-летище;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Tembo House Hotel & Apartments 4* в Стоун Таун;
 • 2 нощувки на сафари със закуска и вечеря:  1 нощувка в Ngorongoro Serena Lodge 4* в парка Нгоронгоро, 1 нощувка в Balloon Safari Camp 4*  в парка Тарангире:
 • двудневна сафари програма по посочения маршрут Таранжир - Нгоронгоро с включени входове за парковете;
 • 3 обяда по време на сафарито – 1 в парка Тарангире, 2 - на пристигане и заминаване в Аруша;
 • полудневна екскурзия на Стоун Таун при пристигане на о-в Занзибар;
 • посещение на Затворническия остров при престоя в Стоун Таун, о-в Занзибар;
 • 4 нощувки в хотел Ocean Paradise Beach Resort 4+* или VOI Kiwenga 4* на о-в Занзибар на пансион All inclusive;
 • виза за Танзания (издава се предварително от България); o за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Мондиал“ с COVID покритие;
 • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар;
 • представител от туроператора при минимум 10 пътуващи, който помага с превода на място;
 • бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) – 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на ТО, за да нямате ангажименти).
 • допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;
 • лични разходи на място;
 
 

Оферта № Е971