НОВА ГОДИНА В ТБИЛИСИ: Горещата прегръдка на Кавказ

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-115
Маршрут: София - Истанбул - Тбилиси: Мцхета – Джвари – Уплесцихе – Гори – Синахи – Тбилиси - Истанбул - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 0 лв.Дата Цена Резервирай
Програма

Грузия e кръстопътна държава. В нея се срещат културите на западна Азия и източна Европа. Кавказката държава пленява туристи от цял с хилядолетната си, богата история и културно наследство. Тя е една от първите държави, приели християнството за официална религия и не случайно се гордее с редица манастирски комплекси и археологични съкровища. „Земята на вълците“, както се превежда името Грузия, се слави и с невероятни природни красоти и отлично винопроизводство. За разлика от малко зловещото име „земя на вълци“, името на Тбилиси се превежда с уютното „топло място“. Предлагаме ви за нова година да се насладите на традиционното грузинско гостоприемство, гарнирано със страхотна кухня и отбрани напитки. А и не забравяйте, че ако има народ, който да знае как да се весели, това са грузинците. Не случайно те са царе на тостовете: „Има такава грузинска мъдрост: Ако искаш да вземеш правилно решение, посъветствай се с жена си и направи точно обратното! Да пием за нашите жени, които ни помагат да намираме правилното решение в сложни ситуации!“

 

29.12.2019-нд. 1 ден София → Истанбул → (вечеря)

Полет на Турски авиолинии ТК 1028 от София в 09:50 ч. Кацане в Истанбул в 12:10 ч. Излитане в 13:50 ч. с ТК 382 и кацане в Тбилиси в 17:10 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

 

30.12.2019-пн. 2 ден. → Тбилиси (закуска, обяд, вечеря)
След закуска ще отпътуваме за Мцхета - древен и красив град, първа столица, чиито разцвет е бил по времето на Александър Македонски. Цялата територия на града е културно-исторически резерват и обект на ЮНЕСКО. Според една от легендите, градът е основан от Месхет, един от близките потомци на Ной, а местоположението му близо до Арарат, защото там е подгребан самия Ной. Тук ще посетим манастира Джвари (обект на ЮНЕСКО), построен през V век. Превежда се като Манастирът на кръста, защото е построен с такава форма. Разположен е на скалист връх между реките Мтквари и Арагви и от него се открива зашеметителна гледка към Мцхета. След това отпътуваме за Гори – родното място на Йосиф Сталин. После се отправяме към Уплицихе – „крепостта на господаря“. Той е един от първите градове на територията на Грузия, изсечен е в скалите и се датира от края на второто хилядолетие пр.н.е. До началото на първото хилядолетие пр.н.е. В периода на разцвета си включва в себе си повече от 700 пещери и пещерни съоръжения, от които 150 са съхранени и до наши дни. Завръщане в Тбилиси. Вечеря и нощувка.

 

31.12.2019-вт. 3 ден. Тбилиси (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Обиколка на столицата Тбилиси: църквата Метехи – построена през XIII век на брега на река Мткавари; паметника на цар Вахтанг I Горгасали, управлявал в края на V век и началото на VI век, по-късно канонизиран за светец; след това с лифт ще се изкачим на върха на хълма, откъдето се открива прекрасна гледка към моста на Мира, парк Рихе, фонтаните и виещата се река, изложбения център и т.н. За финал преди новогодишната вечеря сме подготвили посещение на серните бани, където ще можете да се отпуснете и релаксирате.

Завръщане в хотела.

ГАЛА ВЕЧЕРЯ в хотела!

ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!

 

01.01.2020-ср. 4 ден. Тбилиси (закуска, обяд, вечеря)

Късна закуска. Свободно време за почивка или самостоятелна разходка из столицата на Грузия.

 

02.01.2020-чт. 5 ден Тбилиси (закуска, обяд, вечеря)

Закуска в хотела. Отпътуване към Сигнахи, наричан Градът на любовта. Името идва от това, че в обредния дом се извършват церомонии, както денем, така и нощем. Така че това е мястото, където можете да сключите брак по всяко време на денонощието. Целта ни тук, освен да се разходим из уютния и китен град, след което ще се отправим към долината на река Алазани. Тази област се слави с доброто си вино, така че ще посетим местна винарна, за да се убедим лично в качествата на грузинското вино. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

03.01.2020-пт. 6 ден Тбилиси → Истанбул → София (закуска)

Закуска. Трансфер до летище за полет ТК 379, излитащ в 12:05 ч. от Тбилиси. Кацане в Истанбул в 13:50 ч. Излитане в 20:10 ч. с ТК 1029 и пристигане в София в 20:25 ч.


 
Хотели

Хотел

Нощувки

Penthouse 3*

5

Ambassadori 5*

5

 

- Самолетни билети София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул - София с редовен полет на Turkish airlines, включени летищни такси, багаж 32 кг и ръчен 8 кг с размери 55x40x23;

- Всички трансфери по програмата;
- Транспорт по маршрута;
- 5 нощувки със закуски в Тбилиси в избрания хотел;
- 4 обяда;
- 4 вечери;
- 1 новогодишна гала-вечеря в хотела;
- Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
- Обиколка на Тбилиси: стария град, манастира Джвари, сярна баня;
- Екскрузия до Гори, Уплицихе;
- Екскурзия до Сигнахи с дегустация на вино;
- Местни екскурзоводи на английски език;
- Водач-преводач от агенцията;
- Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро на ЗК „Армеец“.

 

 

Хотел „Penthouse” 3*

 

Насдтаняване на човек в двойна стая

Настаняване в единична стая

Цени до 31.05.2019г.

1955 лв.

2220 лв.

Цени от 01.06.2019г.

1995 лв.

2260 лв.
 

Хотел „Ambassadori” 5*

 

Насдтаняване на човек в двойна стая

Настаняване в единична стая

Цени до 31.05.2019г.

3193 лв.

3739 лв.

Цени от 01.06.2019г.

3253 лв.

3799 лв.


 
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над възраст 70 г.  - 12 лв; 
-Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи - 60 лв. ;
- Застраховка „Отмяна на пътуване” - от 2,7% до 1,5% от общата цена;
- Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

 

 


Оферта № Е115