КИТАЙ: История и съвремие 23,03,2020

Продължителност: 8 дни / 5 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-471
Маршрут: София → Доха → Пекин – Шанхай → Доха → София

Дати на отпътуване:

Цена от: 2323 лв.Дата Цена Резервирай
Програма

Китай не е просто велика страна. Това е удивителен и самобитен свят, свят на традиции и съвременност. Поднебесната империя винаги е била сърцето на най-могъщата цивилизация и най-богатата култура. За страните от Запада Китай е огромна и далечна страна, за чиято мощ и богатство се разказват легенди – обект на мечти и цел на много знаменити пътешественици.

Изкачвайки се на Великата китайска стена – най-грандиозното творение от Древността, ще усетим величието на китайската земя. Ще видим визитната картичка на Пекин – храма на Небето, един от най-красивите храмови комплекси, сътворен в средновековието, ще се разходим по площад Тянанмън – най-големият площад в света и Забранения град – един от най-големите дворци в света. Ще посетим древното водно градче Цибао и деловата столица на Китай – Шанхай, наричан „главата на китайския дракон“.

Ще имате възможност да се докоснете до културното наследство на Китай и да посетите вълнуващите спектакли „Легендата Конгфу“ и Шанхайско акробатично шоу, а произведенията на приложното изкуство, отличаващи се със силно характерен национален стил и висока художествена стойност, сред които най-популярни си остават знаменитата китайска коприна, клоасонените изделия, порцеланът, ветрилата, калиграфските произведения ще допълнят вашите впечатления за страната. 

23.03.2020-пн. 1 ден София → Доха →
В 12:25 ч. полет QR228 от София (4ч40м). Пристигане в Доха 18:05 ч.
*По желание, с доплащане, обиколка на Доха.

24.03.2020-вт. 2 ден → Пекин
В 01:55 ч. полет QR 892 от Доха (7ч50м). В 14:55 ч. кацане в Пекинстолица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от своята империя. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.


25.03.2020-ср. 3 ден Пекин
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Посещение на фабрика за клоасонени изделия, изработени от цветни емайли. Обяд. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Посещение на фабрика за перли и перлена козметика. *По желание, посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.

26.03.2020-чт. 4 ден Пекин
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър за изкуства (Пекинската опера) – символ на нов Китай. Сградата е проектирана от френския архитект Пол Андрьо и е открита е през 2007 г. Вътре има три сцени: оперна музикална и театрална с общо 5500 места. Облицована в титан и стъкло, сградата наподобява гигантска капка течен живак, заобиколена от изкуствено езеро. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света, където се провеждат военните паради с до 1 млн. участници. Построен е 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затворен за обществено ползване и е принадлежал само на императора. Той става достъпен през 1911 г. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра му се издигат паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на зимния императорски дворец Гугун, известен като Забранения град (ЮНЕСКО) – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406–1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. м. В течение на 500 години е бил резиденция на 24-ма императори в периода на династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а от 1925 г. дворцовият комплекс е музей. Проектирaн е според принципите на фън шуей така че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. Оттук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – кръглият олтар на небето (Залата за молебен към Небето за добра реколта) е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. *По желание, екскурзия „хутонг“: разходка с рикша из тесните улички (хутонги) на стария град и посещение на типичен китайски дом – възможност да надникнете в начина на живот на поколения жители на Пекин. Свободно време. Нощувка.

27.03.2020-пт. 5 ден Пекин ‒ Шанхай
Закуска. Отпътуване със скоростен влак (около 4ч28м) за Шанхай. Наричат Шанхай “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Разделен е на две части: Пуси (старият град, „на запад от река Пу“) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу“). Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря в местен ресторант. *По желание, посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

28.03.2020-сб. 6 ден Шанхай
Закуска. Посещение храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г., за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда, донесени от Бирма. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, известна като “главата на китайския дракон”; моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. Ще имате възможност да посетите Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив панорамен изглед към целия град (входа се заплаща на място). Тук е и Шанхайската кула (632 м). Посещение на фабрика и магазин за коприна – традиция отпреди 5000 г. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Свободно време в старинния квартал Чайнатаун с китни къщички и множество магазинчета, където се продава всичко. Отправяме се към улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” - пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти – свободно време. Разходка по крайбрежната зона „Бунд“ - символ на Шанхай от стотици години, известна с историческите сгради от 19 и 20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издателства на вeстници, Шанхайският и Масонският клуб. Вечеря в местен ресторант. *По желание, разходка с корабче по река Хуанпу, която ще Ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.

29.03.2020-нд. 7 ден Шанхай – Цибао – Шанхай
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Екскурзия до древния воден град Цибао. В превод името му означава „Седем съкровища“ и градчето е наречено на храма със същото име в стария град. Цибао е построен в династията на Северна Сун (960-1126) и прераства в проспериращ бизнес център по време на династиите Мин (1368-1644) и Цин (1644-1911). Разположен в центъра на окръг Минханг в Шанхай, античният град Цибао може да задоволи вашето любопитство към древните водни градчета. Река Пухуйтанг, приток на известната река Хуанпу, протичаща през Шанхай и главен приток на река Яндзъ преди тя да се влее в Източно Китайско море, преминава през градчето го разделя на северна и южна част. Успоредно на Пухуйтанг е Старинната търговска уличка, доминирана от кулинарни изделия, туристически занаяти, антики и картини. Все още има много исторически обекти, като жилищни сгради, магазини и мостове, които поддържат типичния архитектурен стил на династия Мин и Цин, като водния павилион Лине, окачената кула, арковия мост и др. Може да се видят акцентите на историческите и културни детайли на старата улица, "Мемориалната зала Джан Чонгрен", "Работилницата за тъкане на памук", "Лао Ханг Данг" и „работилница за стари вина Чибао“ и т.н.
Връщане в Шанхай. Разходка из френския квартал и Син Тианди – район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Трансфер до летището.

30.03.2020-пн. 8 ден Шанхай →Доха → София
В 00:20 ч. полет QR 871 от Шанхай (10ч40м). Пристигане в Доха в 06:00 ч.
В 06:50 ч. полет QR 225 от Доха (5ч10м). Пристигане в София в 12:00 ч.

Хотели
24.03-27.03 Пекин The Great Wall Hotel 5*
27.03-30.03 Шанхай Guoman Hotel 5*
 
   
Допълнителни екскурзии
Обиколка на Доха - 76 лв.;
Конгфу шоу – 68 лв.;
Акробатично шоу - 79 лв.; 

Круиз по река Хуан Пу – 74 лв.

Самолетни билети: София – Доха – Пекин/ Шанхай – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси и 30 кг. (300 см) и ръчен 7 кг;
Билет за влака стрела Пекин – Шанхай;
5 нощувки в хотели 5*;
5 закуски, 2 обяда и 4 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Транспортиране на багажа отделно от пътниците от хотела в Пекин до хотела в Шанхай;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
‒ разходка по улица Ванфудзин;
‒ посещение на Великата Китайска стена, Олимийския комплекс „Гнездото” и „Водният куб“;
‒ посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на Небето;
‒ посещение храма на Нефритения Буда; обиколка на Модерен Шанхай – моста Нанпу, подземния тунел под река Хуан Пу, Пудунг, Чайнатаун, улица Нандзин и крайбрежната зона „Бунд“
‒ екскурзия до древния воден град Цибао и посещение на френския квартал и Син Тианди;
Местни екскурзоводи на английски/руски език;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70-85 г. с покритие 5,000 щ.д.

Виза за Китай ‒ 160 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 60 лв.
Екскурзии и посещения по желание – мин. 10 човека:
Обиколка на Доха – 76 лв,
Конгфу шоу – 68 лв,
Акробатично шоу ‒ 79 лв,
Круиз по река Хуан Пу ‒ 74 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.
Входни такси и посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани: екскурзия „хутонг“ – 210 юана, Шанхайския световен финансов център – 170 юана;
Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите и хотелите и други лични разходи.


 

Оферта № Е471