ИНДИЯ – Златният триъгълник с възможност за посещение на Аджмер и Пушкар!

Продължителност: 9 дни / 7 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-582
Маршрут: 9 дни / 7 нощувки / 7 закуски

Дати на отпътуване: 03.05.2020

Цена от: 2029 лв.Дата Цена Резервирай
03.05.2020 от 2029 лв. резервация
Програма по дни
 
Ден 1 София – Истанбул - Делхи
Отпътуване от София в 16.00 ч. с редовен полет на Turkish Airlines за Истанбул. Кацане в 17.15 ч. Продължаване в 20.20 ч. за Делхи.

Ден 2 Делхи
Кацане след полунощ в 04.45 ч. на летище Индира Ганди в Делхи. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Закуска. Почивка до обяд и начало на полудневен тур на Делхи. Днес, спомен от някогашната могъща столица на моголите са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост – укрепление, намиращо се в старата част на Делхи, Джама Масджид - най - голямата джамия в Индия, която има три входа, четири ъглови кули и две минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур продължава с Раджпат, булеварда, по който преминава парадът организиран по случай „Денят на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата световна война, под който се намира и Мемориалът на незнайния войн. Нощувка.

Ден 3 Делхи – Агра
Закуска. Разглеждането на Делхи продължава с посещение на архитектурния комплекс Кутуб Минар (UNESCO). Съхраняващ останки от най-ранните мюсюлмански сгради на територията на Индия, архитектурният ансамбъл е безценен културно-исторически паметник, в който може да бъде проследено развитието на индо-ислямската архитектура. Без съмнение най-силно впечатление правят най-високото минаре в Индия, както и портата Алай Дарваза. След обиколката на комплекса групата отпътува към Агра. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 Агра
Ранно ставане и по изгрев слънце посещение на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най - бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийския и персийски архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Връщане в хотела. Закуска. Свободно време за почивка. По желание посещение на Червения Форт – могъща крепост издигната по време на златния век на моголската династия по заповед на Акбар. Цитаделата впечатлява с внушителните си крепостни стени и мощни кули, които превръщат червения форт в една от най-непристъпните крепости в Индия. Нощувка.

Ден 5 Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска. Отпътуване за Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица, градът запазва само 15 г., заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен градът, са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията, са доказателство за високата култура на моголите. Групата продължава в посока Джайпур. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6 Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон и връщане в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Нощувка.

Ден 7 Джайпур – Аджмер - Пушкар
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Аджмер и Пушкар. Този ден ще имате възможност да се опознаете по-задълбочено древната история и сурова красота на щата Раджастан. Програмата предвижда посещение на древния град Пушкар и едноименното езеро, на чийто бряг се издигат десетки гати. Поклонници от цяла Индия се тълпят тук, за да изразят своята почит към митологичния създател на града – бог Брама. Тук те посещават и един от малкото храмове посветени на създателя на Вселената – храмът Джагатпита Брама. Следващата спирка по програмата е Аджмер, главен град на областта и религиозен център за другата преобладаваща религия в страната, ислямът. Акцент на посещението тук е Шариф Дарга, паметник посветен на философът, аскет и проповедник Моинуддин Чисти. Ако времето позволява посещение на джайнисткия храм Сонджи ки Насиян. Късно вечерта връщане в Джайпур. Нощувка.

Ден 8 Джайпур – Делхи
Закуска. Отпътуване от Джайпур в посока Делхи. Пристигане и настаняване в хотел. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на зрелищния танцов спектакъл в боливудски стил – Кралство на мечтите. Нощувка.

Ден 9 Делхи – Истанбул - София
Трансфер до летището. Полет за Истанбул в 06.25 ч. Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Излитане за София в 13.45 ч. Кацане в София в 15.05 ч.


София – Истанбул - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур – Аджмер – Пушкар – Делхи - Истанбул - София

 
самолетен билет за международния полет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София на TURKISH AIRLINES, летищни такси, трансфери летище – хотел – летище, 7 нощувки със 7 закуски в хотели 4****, от които 2 – в Делхи, 2 – в Агра, 3 – в Джайпур, туристическа обиколка на градовете Делхи, Фатехпур Сикри, Джайпур, местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата, разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур, входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден, входна такса за Тадж Махал, наземен транспорт с туристически климатизиран автобус, водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване. Забележка: в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 259 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.
Пакет 7 вечери – 165 лв. /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/

Оферта № Е582