Екскурзия в СЕВЕРНА АМЕРИКА - Колониален калейдоскоп - Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа и Коста Рика

Продължителност: 16 дни / 14 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-775
Маршрут: Антигуа Гватемала - езерото Атитлан - Гватемала сити - Сантяго Де Атитлан - Тикал > Киригуа - Копан - Сан Салвадор - Манагуа - Гранада - национален парк "Гуанакасте" - Аренал

Дати на отпътуване: 14.11.2020, 15.02.2021, 14.03.2021

Цена от: 8115 лв.Дата Цена Резервирай
14.11.2020 от 8115 лв. резервация
15.02.2021 от 8115 лв. резервация
14.03.2021 от 8115 лв. резервация
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Мадрид в 13:35 ч. Пристигане на летището в Мадрид в 16:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Трансфер до летището в Мадрид. Отпътуване за Гватемала в 12:10 ч. Пристигане на летището на Гватемала в 17:00 ч. Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до Антигуа Гватемала. Настаняване. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Туристическа програма в Антигуа Гватемала - основан през 1542 г., разположен в подножието на вулкани, градът се явява главен туристически център на страната и музей на колониалната испанска архитектура. Отпътуване към крайбрежието на живописното езерото Атитлан – перлата на Гватемала, заобиколено от всички страни от величествени планини. Настаняване. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Екскурзия с лодка до индианското градче Сантяго Де Атитлан – бивш център на търговията на индианците със съседните райони. Запознаване с културата на жителите на езерото. Отпътуване за Гватемала сити. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Трансфер до летището и полет до Тикал. Екскурзия до руините на Тикал - център на империята на маите и най-големият паметник на древната цивилизация, с огромни пирамиди, десетки храмове и дворци. Настаняване в хотел в района на Флорес. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване към археологическия комплекс на маите Киригуа в Гватемала. Основан през 7 в. след н.е., градът на древните маи Киригуа, се отличава с пищност на декоративния стил в архитектурата и скулптурата. След запознаването с Киригуа, преход до още един древен археологически комплекс на маите – руините на Копан в Хондурас. Настаняване. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Екскурзия в Копан – един от най-големите градове на античния свят. Ще видите пирамиди, храмове, стадион за игри с топка и др. Свободно време за обяд. Отпътуване към Сан Салвадор. Туристическа програма в Сан Салвадор. Настаняване. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището и полет до Манагуа. Туристическа програма в Манагуа. Отпътуване за Гранада – очарователен колониален град, „визитна картичка“ на Никарагуа. Основан през 16-ти век, градът по право се счита за най-красивия колониален град в страната. Туристическа програма в Гранада. Отпътуване към национален парк „Масая“. Тук може да видите активния вулкан Масая, с който са свързани множество легенди. Настаняване. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Отпътуване по панамериканското шосе по тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика. Живописният път преминава по ефектния бряг на езерото Никарагуа - единственото езеро в света, в което се срещат акули, и през територията на националния парк „Гуанакасте“. Настаняване в хотел на един от най-добрите плажове на Коста Рика. Нощувка.


Ден 10

Закуска. Свободен ден за почивка на брега на Тихия океан. Любителите на активния отдих могат да практикуват различни водни спортове или да се отправят на океански риболов. Нощувка.


Ден 11

Закуска. Живописно пътуване до вулкана Аренал – най-активният вулкан в Коста Рика. Пред очите ви природният ландшафт ще се променя от приличащата на савана крайбрежна растителност до разнообразни пищни тропически джунгли. Ще посетите и комплекса на целебните термални извори Табакон. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 12

Закуска. В този ден ви очаква „конопи“ тур – вълнуващо приключение и уникална възможност да се запознаете с флората и фауната на дъждовните гори. Това е безопасно спускане по стоманени въжета, опънати над короните на дърветата. Нощувка. 


Ден 13

Закуска. Отпътуване за столицата на Коста Рика - Сан Хосе, през националния парк на вулкана Поас. По пътя ще можете да направите разходка до необичайното езеро Ботос в кратера на изгасналия вулкан, а после да посетите водопадите „La Paz Waterfall Gardens“ – едно от красивите места в страната. Пристигане в Сан Хосе. Настаняване. Нощувка.


Ден 14

Закуска. Туристическа програма в Сан Хосе. Трансфер до летището. Отпътуване за Мадрид в 17:15 ч.


Ден 15

Пристигане на летището в Мадрид в 10:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време. Нощувка.


Ден 16

Отпътуване за България в 12:10 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 16:25 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 16 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 1 ден
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена


Пояснения:
 • Коста Рика: Необходим е паспорт, валиден най-малко шест месеца. Не се изискват визи за краткосрочни пребивавания – до 90 дни. Съветваме Ви да следите за поставянето на печат при влизане в страната от миграционните власти. Липсата на печат води до налагане на административни глоби. При напускането на страната със самолет, се събира изходна такса.
 • Гватемала: Паспорт, който да е валиден минимум шест месеца след последния ден на планирания престой в страната. Българските граждани могат да пребивават в Гватемала без виза за срок до 90 дни. При необходимост от продължаване на престоя, трябва да се обърнете за съдействие и да предприемете необходимите действия пред гватемалските миграционни власти.
 • Хондурас: Документ за пътуване е паспорт, който да е валиден минимум шест месеца. Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, не се нуждаят от визи за краткосрочно пребиваване, за срок до 90 дни. Престоят може да бъде продължен пред миграционните власти, като таксата е в размер на 20 щатски долара. Изходна такса – 33.00 USD (при напускане на страната със самолет).
 • Ел Салвадор: Документ за пътуване е паспорт, който е валиден минимум шест месеца след последния ден на престой в страната. Българските граждани могат да пребивават в страната без визи за срок до 90 дни. Престоят може да бъде продължен на място от миграционните власти.
 • Никарагуа: Документ за пътуване е паспорт, който е валиден минимум шест месеца след последния ден на престой в страната. Българските граждани могат да пребивават в страната без визи за срок до 90 дни. Престоят може да бъде продължен на място от миграционните власти до 30 дни. При влизане в страната със самолет се заплаща входна такса от 5 щатски долара и изходна такса от 32 долара.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • No medical or health conditions associated with the travel.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • самолетен билет София - Мадрид - Гватемала сити и Сан Хосе - Мадрид- София на авиокомпания "Bulgaria Air" и "Iberia" с включени летищни такси с включен ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
 • самолетни билети за полети Гватемала сити - Тикал и Сан Салвадор - Манагуа трансфери
 • трансфери летище - хотел - летище
 • транспорт по описания в програмата маршрут
 • 2 нощувки със закуски в хотел **** в района на летището в Мадрид
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Антигуа Гватемала (Гватемала)
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на езерото Атитлан
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Гватемала сити
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Флорес
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Копан (Хондурас)
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Сан Салвадор
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Гранада
 • 2 нощувки със закуски в хотел **** в района на Гуанакасте
 • 2 нощувки със закуски в хотел **** в района на Аренал
 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Сан Хосе
 • входни такси за всички обекти, включени в програмата
 • местни екскурзоводи по целия маршрут
 • водач-преводач от България
 • застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR
 • допълнителни услуги и екскурзии по програмата
 • държавна такса при отпътуване от Коста Рика (заплаща се на място на летището от туристите)
 • входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание разходи от личен характер

Оферта № Е775