Екскурзия в Австралия и Нова Зеландия 25,02,2020

Продължителност: 15 дни / 14 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-323
Маршрут: Самолетна програма - 15 дни/14 нощувки

Дати на отпътуване: 25.02.2020

Цена от: 12497.75 лв.Дата Цена Резервирай
25.02.2020 от 12497.75 лв. резервация
Програма по дни
 
Ден 1 ДЕН 1 - 25.02.2020
Среща на летище София – Терминал 2 в 10.20 ч . Заминаване в 12.25 ч. с полет на Катарските авиолинии. Кацане в Доха 18.15 ч

Ден 2 ДЕН 2 – 26.02.2020 - ОКЛАНД
Заминаване от Доха в 02.10 ч. и пристигане в Окланд в 04.50 ч. . Посрещане на летището и трансфер до хотела за ранно настаняване и почивка. В 14.00 ч. започва обиколка на забележителностите в града :плажа Мишън Бей, мемориала на Майкъл Джоузеф, виадукта, моста на пристанището и др. Открийте от първа ръка ,защо Окланд се смята за едно от най-живописните места в света! Тази полудневна обиколка ще ви отведе из централния град, където ще видите много от забележителностите на града. Ще преминем по моста на пристанището на Окланд за зашеметяващ изглед към града. Ще посетим пристанището и известната улица Queen Street на Окланд, преди да продължим към най-големият парк на Окланд. С класическото си очарование, паркът „Домейн“ в Окланд е най-старият и един от най-големите паркове в града, разположен на 62 000-годишен вулкан. След нашето посещение в парка продължаваме към село Парнел за нашата спирка за чай. Историческите сгради на Парнел са превърнати в модерна търговска зона с много бутици, антични, занаятчийски и специализирани магазини. След това, нашата обиколка ще ви отведе по невероятно живописния крайбрежен маршрут на Тамаки Драйв до Мемориалния парк на Майкъл Джоузеф Савидж, в Мишън Бей. Майкъл Савидж често е смятан за един от най-великите и почитани министър-председатели на Нова Зеландия и е получил титлата "Новозеландец на века" от новозеландския вестник през 1999 година. От мемориалния парк се разкриват красиви панорамни гледки към Уинуа Рангатира, град Окланд. и пристанище Уайтемата. Този парк е популярно място за сватби със своите официални градини и спокойна атмосфера. Нощувка в Auckland City 4* хотел или подобен.

Ден 3 ДЕН 3 – 27.02.2020 - ОКЛАНД – КУИНС ТАУН /закуска/
След закуска, трансфер до Villa Maria Winery, една от най-известните винарни в Окланд. По желание: обяд + стандартна дегустация + винен тур /срещу допълнително заплащане от 88 евро/. Трансфер до летището за полет до Куинстаун в 19.20 ч. При пристигане в Куинстаун,трансфер до хотела. Нощувка в Heartland Hotel 3* или подобен.

Ден 4 ДЕН 4 – 28.02.2020 – КУИНС ТАУН /закуска, обяд, вечеря /
След закуска се отправяме към Милфорд саунд. Насладете се на впечатляващия пейзаж отуюта на модерните и просторни кораби Scenic Cruise, които имат специално изградени наблюдателни салони и големи палуби, така че можете да бъдете сигурни, че ще получите невероятни възможности за разглеждане. Ще видите величието на отвесните скали, масивните водопади, ледниците и тропическите гори. Наблюдавайте внимателно дивата природа и може би ще видите тюлени или делфини. По време на круиза нашият приятелски екип разказва и посочва забележителностите като Митра Пик и Глетчер Пембрук. В рамките на круиза е включено посещение на парка на птиците „Киви“, и обяд на бюфет. Връщане в Куинстаун. Вечеря в ресторанат „Стратосфера” - включва разходка с кабинков лифт до хълма, на който се намира ресторанта. От там ще имате възможността да се насладите на спиращите дъха гледки към езерото и планината, докато се наслаждавате на вкусна храна. Нощувка в Heartland Hotel 3* или подобен.

Ден 5 ДЕН 5 – 29.02.2020 – КУИНС ТАУН- МЕЛБЪРН /закуска /
Закуска. Свободно време.Трансфер до летището в Куинстаун за полет до Мелбърн в 20.40. Пристигане в Мелбърн и трансфер до хотела. Нощувка в хотел Citadine on Bourke 4*или подобен.

Ден 6 ДЕН 6 – 01.03.2020 – МЕЛБЪРН /закуска /
Закуска. Следва целодневен тур на града и Филип Айлънд . Фантастична комбинация от две обиколки; едната ви представя страхотният град Мелбърн, а другата, най-очарователната и популярна обиколка на остров Филип. Забележителностите в градската екскурзия включват възхитителна пешеходна обиколка с екскурзовод през любимите ни аркади, посещение на градините „Фицрой“ и свободно време на пазарите на кралица Виктория. Ще имате свободно време, преди да се присъедините към втората част на вашето турне, за да станете свидетели на нощния ритуал на „Парада на Пингвините“ на остров Филип /включено в цената/. По пътя ще посетите остров „Чърчил“ и консервационния център за коали, където ще можете да видите коали в естественото им местообитание на върховете на дърветата /включено в цената/. Нощувка в хотел Citadine on Bourke 4*или подобен.

Ден 7 ДЕН 7 – 02.03.2020 – МЕЛБЪРН /закуска /
Закуска. Целодневен тур по Големият океански път. Сутринта ще спрем на популярен плаж за сърфиране, за да се насладим на чаша чай, преди да тръгнем към Мемориалната Арка. Ще имате възможност да снимате една от най-емблематичните забележителности на маршрута. След това е време за разходка по един от девствените плажове на Големият океански път. Насладете се на зашеметяващата гледка към морето и усетете пясъка между пръстите на краката си, преди да минем през живописните крайбрежни градове Лорн и Англезея. След това ще се отправим към друг крайбрежен град, а по пътя ще се насладим на дивата природа. Ще забележите някои сладки коали и множество цветни птици, които живеят тук, включително лорикетите, папагалите и известната коокубара. Първо ще спрем край тропическата гора „Отуей“ и ще направим разходка сред вековни дървета и зашеметяващи горски пейзажи. След това ще се отправим към 12-те Апостола, една от най-известните забележителности на Австралия. Тези варовикови скали представляват невероятна гледка на фона на морето. Ще разгледаме пропасттаа Лох Ард, Арката, Разорбек. По време на разходката, ще чуете интересни истории за най-известните корабокрушения в историята на Австралия. Най-накрая ще преминем към Лондон Бридж или Гибсън Степс, където можете да направите една последна разходка по Великия океански път, преди да се върнем в Мелбърн. Нощувка вхотел Citadine on Bourke 4*или подобен..

Ден 8 ДЕН 8 – 03.03.2020 – МЕЛБЪРН - КЕРНС /закуска /
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Кернс в 15.35. Пристигане в Кернс. Трансфер до хотел Shangri La Cairns 5* или подобен. Настаняване и нощувка.

Ден 9 ДЕН 9 – 04.03.2020 – КЕРНС /закуска и обяд/
Закуска. Целодневна екскурзия до Големия Бариерен Риф. Ще прекарате един прекрасен ден плавайки на полу-подводница и лодка с прозрачно дъно. За любителите на гмуркането се предоставя шнорхел. Круизът е чудесен за всички възрасти и различни способности за плуване. По време на круиза имате включен обяд. Нощувка в хотел Shangri La Cairns 5* или подобен.

Ден 10 ДЕН 10 – 05.03.2020 – КЕРНС /закуска /
Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда. Ще разгледаме дълбините на тропическата гора на Куранда, возейки се на живописна железопътна линия. Насладете се на този пленителен район на Австралия и вижте дивата природа и местната култура. По време на пътуването се разкрива невероятна гледка към Коралово море, Кернс и др. Ще видите отблизо кенгуру, вомбати, коали и крокодили. Паркът Koala & Wildlife Park предлага възможност да се доближите до местната австралийска дива природа, включваща вомбати, тасманийски дяволи, крокодили, гущери и птици. Можете да подадете храна на кенгуру и ванабита и да прегърнете коала . По време на разходката ще научите много за културата на аборигените и ще проследите демонстрации на хвърляне на копие и ритуални танци. Възползвайте се от възможността да опитате хвърляне на бумеранг, след това посетете пазарите и художествените галерии на Куранда и дори австралийския резерват за пеперуди. Завръщане в Shangri La Cairns 5* или подобен.

Ден 11 ДЕН 11 – 06.03.2020 – КЕРНС – СИДНИ /закуска /
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Сидни в17.00 ч. Пристигане в Сидни и трансфер до хотел Amora Jamison 5*или подобен. Нощувка в Сидни.

Ден 12 ДЕН 12 – 07.03.2020 – СИДНИ /закуска /
Закуска. Днес ще се отправим на целодневна екскурзия до Сините планини, популярна дестинация за туризъм, скално катерене, спускане с въже и планинско колоездене. Живописните акценти включват емблематичната скална формация „Три сестри“, долината Джеймисън, водопада Уентуърт, околностите на Ехо Пойнт, пещерите Дженолан, кабинковите лифтове и трамвайни линии в живописния свят на Катумба. В планините се намират и над 400 вида животни. Екскурзията до Сините планини може да бъде комбинирана с посещение на Ботаническите градини, паркът за диви животни Федърдейл /включено в цената/ или круиз по река Парраматта. Завръщане в хотела и нощувка в Сидни. Ще започнем обиколката с историческия район на The Rocks – намиращ се в бизнес сърцето на града, следва посещение на Кралските Ботанически градини и разположения в съседство стол на г-жа Макуаайър. Продължаваме с бохемския район Kings Cross, както и Double и Rose bay, като ще стигнем и до най-посещавания плаж Bondi в Сидни, където се провеждат множество културни събития и се посреща Нова година. Обиколката продължава с трансфер до пристанище Darling, където ще имаме свободно време в района на моста Pyrmont, известен с многобройните си барове и заведения. Връщане в хотела, свободно време и нощувка в Сидни.

Ден 13 ДЕН 13 – 09.03.2020 – СИДНИ - СИНГАПУР /закуска /
След закуска трансфер до летището и полет до Сингапур в 13.35 ч.. Пристигане в Сингапур в 18.55 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Peninsula Excelsior 4* или подобен. Нощувка в Сингапур.

Ден 14 ДЕН 14 – 10.03.2020 – СИНГАПУР /закуска /
Закуска. Туристическа обиколка на Сингапур, която започва със статуята на Мерлиона – символ на Сингапур, продължаваме с разглеждане на: Chinatown – кварталът е културен център на Сингапур и все още може да Ви даде възможност да надникнете в миналото и някогашният облик на града, защото е запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и многобройните живописни пазари. Тук се посещава най-интересния китайски храм в Сингапур Thiang Hong Keng Temple. След това продължаваме с разходка в колоритния квартал “Малка Индия“ с многобройните улички, изпъстрени с богата палитра от магазини, “Колониален Сингапур”– Empress Place Building, импозантна викторианска сграда, сега музей, катедрала “Сейнт Андрю” , „Градината на орхидеите” и др. По желание - посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands”. След обяд – свободно време с възможност за разглеждане на една от новите забележителности на Сингапур - „The Gardens by the Bay”. Нощувка в Сингапур.

Ден 15 ДЕН 15 – 11.03.2020 – СИНГАПУР - СОФИЯ /закуска /
Закуска. Трансфер до летището за полет Сингапур – Доха в 10.55. Кацане в Доха в 14.30. Излитане от Доха в 16.45. Кацане в София 21.15.


София - Окланд - Куинстаун - Мелбърн - Кернс - Сидни

 
Самолетните билети за всички международни полети от България до Нова Зеландия, Австралия, Сингапур и обратно; Самолетни билети за вътрешните полети, дадени в програмата; Всички трансфери летище - хотел - летище 3 нощувки със закуска в Сидни в хотел 5* 3 нощувки със закуска в Кернс в хотел 5* 3 нощувки със закуска в Мелбърн в хотел 4* 2 нощувки със закуска в Куинстаун в хотел 3* 1 нощувка със закуска в Окланд 4* 2 нощувки със закуски в Сингапур в хотел 4* Обиколка на Сидни с местен екскурзовод на английски език и превод на български Обиколка на град Окланд с местен екскурзовод на английски език и превод на български Еднодневна екскурзия до Големия Бариерен риф с местен екскурзовод на английски език и превод на български с включен обяд Еднодневна екскурзия до парка Куранда Екскурзия до остров Филип с местен екскурзовод на английски език и превод на български Екскурзия до Сините планини с местен екскурзовод на английски език и превод на български Достъп до парка за дива природа Featherdale Обиколка на част от Сините планини с панорамно влакче Обиколка на Филип Айлънд с местен екскурзовод на английски език и превод на български Билети за посещение на Парка на птиците Киви Вечеря в ресторанат „Стратосфера” - включва разходка с кабинков лифт до хълма, на който се намира ресторанта. Еднодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд с местен екскурзовод на английски език и превод на български с включен обяд Обиколка на Сингапур с местен екскурзовод на английски език и превод на български
Виза за Австралия – такса за обработка на документите – 47 евро - задължително се заплаща Медицинска и туристическа застраховка: с покритие 25 000 евро – 17 евро (за лица до 70 год.), 42 евро - за лица от 71 год. до 80 год.;Обяд + стандартна дегустация + винен тур във Villa Maria Winery в Окланд - 88 евро Такси за камера / видеокамера Храна, с изключение на посочените в плана на маршрута. Посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” - 19 евро Посещение на „Градината на орхидеите” – 5 евро Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;

Оферта № Е323