Гранд тур на Перу от София 17.10.2019

Продължителност: 13 дни / 11 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-181
Дати на отпътуване: 17.10.2019

Цена от: 8432 лв.Дата Цена Резервирай
17.10.2019 от 8432 лв. резервация

Ден 1 - София – Амстердам - Лима

Полет от София за Лима през Амстердам. Добре дошли в „града на кралете”! Посрещане и трансфер до хотела, разположен в района Мирафлорес. По време на трансфера гидът подробно ще разкаже за предстоящото пътуване и ще отговори на въпросите ви. Настаняване в хотел La Hacienda Miraflores 4* или подобен. Нощувка.

Ден 2 - Лима

Закуска. Панорамна обиколка на колониална Лима, включваща главния площад, катедралата, президентския дворец, манастира Сан Франциско и Хуака Хуайамарка – център за поклонение на инките. Обиколката продължава в по-съвременните райони с красиви паркове, площади и улици, като Мирафлорес, където са съсредоточени търговията и нощният живот на града. Посещение на Парка на любовта с известните гигантски скулптури „Двойка Андски любовници”. Посещение на „Музея на златото” .

Обяд в перуански национален ресторант (включен в цената). От ресторанта се открива прекрасна гледка към Тихия океан.

Завръщане в хотелa.
Нощувка.

 

Ден 3 - Лима – Паракас – Наска

За древните култури Наска и Паракас, датиращи от 2500 г.пр.н.е. до 1400 г.пр.н.е., са  характерни особеното изящество на керамичните изделия, фините тъкани, майсторските дърворезби, златните изделия и многобройните приспособления за риболов.

Закуска. В 04:15 отпътуване за Паракас с автобус (около 3 часа път).

След пристигане в града директно се отправяте към пристанището, откъдето с корабче започва пътуването до Балестовите острови. По път ще видите знаменитата рисунка Свещник, направена от втърден пясък, разположена на северозапад от залива между двата известни плажа Мартин и  Талпо. Свещникът е известен още като „тризъбеца” или „трите кръста” и е дълъг повече от 120 метра.

Край Балестовите острови, наричани още „малките Галапагоси”, се наблюдават колонии от морски лъвове, Хумболтови пингвини, делфини, пеликани и различни птици, които тук достигат повече от двеста вида. Изключително богата фауна! След около два часа завръщане в пристанище Паракас, а следващата цел е град Ика, на около час път.

В 14:00 ч. обяд в ресторант. След обяд, по желание, може да се посети оазиса Уакачина, известен с лечебната си вода и красивия ландшафт от дюни и палми.

В 16:00 ч. отпътуване за град Наска (около 2 часа път). Настаняване в хотел Majoro 4* или подобен.
Нощувка.

Ден 4 - Наска – Лима

Сутринта преди закуска е най-хубавото време за полет над линиите Наска – с дължина между 500м и 8 км и заемащи площ от 350 кв.км.  След завръщане в хотела закуска, а в 10:00 ч. посещение на акведукта и други технологични съоръжения от периода на културата Наска.

Отпътуване за Лима по панамериканското шосе, което пресича двете Америки от Чили до Канада, с обща дължина 47 958 км.  Пътят е около 6 часа. Това е най-дългата магистрала в света! Пристигане в столицата на Перу, настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен и нощувка.

Ден 5 - Лима – Куско – Свещената долина

Куско в превод от кечуа означава „пъп на света”. Според легендата, градът е основан през XII в. от първия инка Манко Капак – син на слънцето, който символично избрал мястото за града като забил златния си жезъл в земята. На централния площад Пласа де Армас има два флага – червено-белият перуански и друг с цвят на дъга, символизиращ древната империя Тиуантинсуйо.

Закуска. Полет до Куско и настаняване в хотела. Екскурзия в долината Урубамба, която се издига на 700 м над нивото, на което е разположен Куско. Благодарение на своя климат и географска  характеристика тя е особено ценна за инките, които са отглеждали различни зърнени култури, кока, картофи, плодни дървета и овошки. По път посещение на типичното селце Писак, откъдето можете да разгледате и закупите произведения на перуанските майстори като керамика и текстилни изделия. Обяд. Посещение на археологическия комплекс Олантайтамбо – гигантски селскостопански, административен, обществен, религиозен и военен комплекс от времето на инките. Нощувка в хотел San Augustin Monasterio 4* или подобен.

Ден 6 - Олантайтамбо – Мачу Пикчу - Куско

След закуска отпътуване към град Олантайтамбо, откъдето туристическият  влак Vista Dome отвежда към град Агуас Калентес. След около 30-минути с автобус пристигане в Мачу Пикчу. Посещение на главния площад, терасите, свещения слънчев часовник (Инти Уатана), храма на трите прозореца. Свободно време за самостоятелна разходка из комплекса.Завръщане в Агуа Калентес, обяд и малко свободно време.
Завръщане в Куско. Нощувка в хотел San Augustin Plaza 4* или подобен.

Ден 7 - Куско

След ранна закуска обзорна екскурзия в град Куско, по време на която ще посетите знаменития храм Кориканча („Дворецът на слънцето”), както и съседните руини: крепостта Саксауаман – монументален археологически комплекс с три допълващи се платформи, които имат 360 м дължина. Считан е за едно от седемте чудеса на света; Кенко – церемониален религиозен център, в който има огромен скален блок с височина 5,9 м,  наподобяващ пума (едно от свещените животни в Перу); Пука Пукара – административен и военен център на империята на инките; Тамбомачай – в превод „място за отдих”. Тук Великият Инка обичал да почива, а самият комплекс бил посветен на култа към водата. Състои се от редица акведукти, канали и различни водни каскади, стичащи се по скалите. Екскурзията продължава около 4 часа. Завръщане в хотела в Куско, свободно време и нощувка.

Ден 8 - Куско – Пуно

След закуска се отправяте към град Пуно с туристически автобус. По път почивка на археологическия комплекс Ракчи, където са руините на храма на Виракоча – според митологията на инките върховен бог, създал света и цивилизацията.

Следващата спирка е в Андахулиляс – църква, основана през 1580 г., със златни олтари, стенни ръкописи, картини и многобройни тавани.

Обяд в местността Сикуани. Ще имате възможност да наблюдавате представители на семейство лами: алпаки, викуни и ламами, както и поселища на индианците Аймара.

В 17:00 пристигане в Пуно. Настаняване в хотел Royal Inn 4* или подобен. Нощувка.

Ден 9 - Пуно – Титикака – Пуно

Град Пуно е разположен на брега на красивото езеро Титикака. По брега му и на плаващи острови, построени от тръстика, живеят индианците от племето Аймара, все още пазейки традициите,  начина на живот, вярванията и националните костюми.  Според легендите на инките, от дълбините на това езеро са дошли прародителите  Манко Капак и Мама Оккло.

Пътуване с лодка из езерото Титикака, най-високото езеро в света, разположено на 3800 м.н.в. Посещение на знаменития остров Урос, изцяло изграден от тръстика; остров Такиле, от който се открива прекрасна гледка. Неговите обитатели са известни с качеството на своите тъкани и художествени занаяти. Живеят по законите и традициите на своите предци. Обяд. Завръщане в Пуно. Нощувка.

Ден 10 - Пуно – Хулиака – Лима

След закуска трансфер до летището. По пътя посещение на археологическата зона Силустани. Полет до Лима, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен. Нощувка.

Ден 11 - Лима

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет към Париж в 21:50 ч.

Ден 12 - Париж

Кацане в Париж в 16:15 ч. Нощувка в хотел 3* близо до летище.

Ден 13 - Париж - София

Полет от Париж в 10:20 и кацане в София в 14:05 ч.


Условия:

Минимален брой участници: 10

Срок за набиране на група: 31.07.2019


Условия за записване
Депозит 30% от пакетната цена. Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Цената включва:  

 • Билет за международния полет София – Амстердам - Лима – Париж - София
 • Летищни такси – 343 евро/ 671лв. към 04.02.2019 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешни полети Лима – Куско; Хулиака – Лима
 • Билети за влака Куско – Мачу Пикчу – Куско
 • Лицензирани гидове и гид – преводач по целия маршрут на руски език
 • Индивидуални екскурзии и трансфери по програмата с екскурзовод по маршрута.
 • Включване в групи за: автобус Лима – Наска – Лима, екскурзията до Балестовите острови, полет на линиите Наска, екскурзията до Мачу Пикчу, автобуса Агуас Калентес - Мачу Пикчу - Агуас Калентес, автобуса Куско – Пуно, вътрешните полети, екскурзията до островите Урос и Текиле
 • Настаняване в двойни стаи, съгласно програмата
 • 4 нощувки със закуски в Лима
 • 1 нощувка със закуска в Наска
 • 3 нощувки със закуски в Куско
 • 2 нощувки със закуски в Пуно
 • 1 нощувка в Париж в хотел 3* близо до летището
 • 5 обяда
 • 10 вечери
 • В Лима: обзорна екскурзия на Лима с музея на златото и обяд;
 • В Паракас: екскурзия до Балестови острови и обяд в град Ика
 • В Наска: полет над линиите Наска
 • В Куско: обзорна екскурзия в Куско; екскурзия до Саксаиуаман, Пука-Пукара и Кенко-Томбалачай; екскурзия до Мачу-Пикчу с включен обяд
 • В Пуно: екскурзия с автобус от Куско до Пуно с разглеждане на Ракчи, Андауайлиас и Пукара с включен обяд; Титикака с Урос и Такиле с включен обяд; екскурзия до Силюстани.
 • Водач-преводач от фирмата-организатор
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва:

 • Такси на летищата в Перу – само при излитане, заплащат се лично на място: за вътрешни полети 10 USD; за международния полет 37 USD
 • Такса за лодка  Паракас - 3 USD
 • Такса за полет с хеликоптер над Наска – 7 USD
 • Пренос на багажа на летищата, бакшиши и разходи от личен характер
 • Доплащане за настаняване в единична стая - 783 лв.
 • Бакшиши - по 5 USD на ден престой
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 26 лв.

 


Оферта № Е181