АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ

Продължителност: 10 дни / 9 нощувки
Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-629
Маршрут: 10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 4 вечери

Дати на отпътуване: 11.04.2020

Цена от: 1245 лв.Дата Цена Резервирай
11.04.2020 от 1245 лв. резервация
Програма по дни
 
Ден 1 /11.04.2020 г./ София - Любляна
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Ден 2 /12.04.2020 г./ Любляна - Залцбург
Закуска. Отпътуване за Залцбург - градът на Моцарт. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Настаняване в хотел в селището Голинг ан дер Залцах. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 /13.04.2020 г./ Залцбург – Мюнхен - Инголщат
Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане преди обяд. Начало на пешеходен тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. Пристигане вечерта в Инголщат. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 /14.04.2020 г./ Инголщат - Нюрнберг – Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Нюрнберг – столицата на Франкония. Пристигане и разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Посещение на музея на куклите. Свободно време за разходка и снимки. Продължаване за Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Пристигане и разходка в центъра на града и запознаване с основните забележителности. Време и за вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 /15.04.2020 г./ Щутгарт – Страсбург
Закуска. Посещение в Щутгарт на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Отпътуване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Свободно време за обяд и разходка. Връщане на германска територия и отпътуване за хотела, разположен в курортно селище в подножието на Шварцвалд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 /16.04.2020 г./ екскурзия до Гутах - Фрайбург
Закуска. Отпътуване за Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Продължаване за Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Начало на туристическата програма. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 /17.04.2020 г./ Европа Парк
Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най – посещаваните и един от най – големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 /18.04.2020 г./ Люцерн - Милано
Закуска. Отпътуване за Швейцария. Пристигане в Люцерн, малко очарователно градче, въплътило представите за Швейцария от приказките, разположено на западния бряг на езерото „Четирите Кантона". Обиколката започва от Площада на лебедите, продължава с покрития дървен мост Капелбрюке с водната кула и Шпойербрюке, с площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Отпътуване за Италия. Присгигане вечерта и настаняване в хотел в областта Ломбардия. Нощувка.

Ден 9 /19.04.2020 г./ Милано - Загреб
Закуска. Туристическа програма в Милано - столицата на областта Ломбардия: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Отпътуване за Хърватска и нейната столица Загреб. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 10 /20.04.2020 г./ - Загреб - София
Закуска. Разходка из старата част на Загреб и запознаване с основните забележителности: централният площад Бан Йелачич, комплекса Катедрала и епископски дворец, статуята на цар Томислав. Продължаване за България. Пристигане в София около 20.00 ч.


София - Любляна - Залцбург - Мюнхен - Инфолщат - Нюрнберг - Щутгарт - Страсбург - Обертал - Гутах - Фрайбург - Европа парк - Люцерн - Милано - Загреб - София

 
транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Любляна, 1 – в Залцбург/ околности, 1 – в района на Инголщат, 1 – в Щутгарт, 3 – в курортно селище в Шварцвалд, 1 – в Милано, 1 – в Загреб, 4 вечери, водач от агенцията, туристическа програма, всички екскурзии, предвидени по маршрута, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма

Оферта № Е629